Ingredienser
24 bitar
600 g digestivekex
1 ½ msk hela kardemummakärnor
300 g Smör
6 gelatinblad
250 g frysta, tinade blåbär
6 dl smetana
500 g Kesella® kvarg vanilj
3 dl strösocker
½ tsk salt
färska blåbär till garnering
Gör så här
Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30x40 cm. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim. Skär i rutor och garnera med blåbär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar