tisdag 4 december 2012

Mumsiga choklad och kokosrutor





Ingredienser

Chokladkaka
175 g mjukt smör 
3 dl strösocker 
1.5 dl kakao  
0.5 dl ljus sirap 
1 nypa salt 
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl 

Toscasmet
75 g smör 
1.5 dl ljus sirap 
0.75 dl matlagningsgrädde 
3 dl strösocker 
200 g kokosflingor 

Gör så här

Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar