Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 kuvert saffran (1/2 g)
1 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 st ägg
250 g grovt riven mandelmassa
3 msk rom
florsocker till garnering
100 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, saffran och bakpulver i en skål.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke, tillsätt ägg, mandelmassa och rom.
Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda till en jämn smet.
Fyll muffinsformar (storlek bullformar) lite mer än halvvägs. Grädda i 10–15 minuter.
Låt svalna och pudra med florsocker. Smält chokladen över vattenbad.
Ringla lite smält choklad på muffinsarna i ett fint mönster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar