söndag 2 december 2012

Saffransmuffins med mandelmassa



Ingredienser
2 dl vetemjöl 
1 kuvert saffran (1/2 g) 
1 tsk bakpulver 
150 g rumsvarmt smör 
1 dl strösocker 
2 st ägg 
250 g grovt riven mandelmassa 
3 msk rom 
florsocker till garnering 
100 g mörk choklad 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, saffran och bakpulver i en skål.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke, tillsätt ägg, mandelmassa och rom.
Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda till en jämn smet.
Fyll muffinsformar (storlek bullformar) lite mer än halvvägs. Grädda i 10–15 minuter.
Låt svalna och pudra med florsocker. Smält chokladen över vattenbad.
Ringla lite smält choklad på muffinsarna i ett fint mönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar