tisdag 11 december 2012

Smaskig fisk med ett täcke av ädelost




Hej på er ! Bjuder er på en god fiskrätt med ädel ost på idag. Receptet är lånat härifrån.

Receptet är för 4 portioner.

1 kg potatis
500 g vitfisk t ex torsk-, sej, kolja eller hokifilé
1 tsk salt
2 dl matlagningsgrädde
1 dl smulad ädelost
0,5 dl vitt matlagningsvin
0,5 msk torkade franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
250 g broccolibuketter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°

Koka potatis i lättsaltat vatten i en stor kastrull.
Lägg fisken i en ugnsform och salta.
Blanda grädde, ädelost, matlagningsvin, vitlök och franska örter. Fördela blandningen över fisken. Gratinera i ugn cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.
Lägg broccolibuketter i ett durkslag och låt ånga de sista 10 minuterna över potatisvattnet. Smaka av med salt och servera till fisk och potatis.
Tips:Ädelosten går bra att byta ut mot finrivet skal av citron och lite av saften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar