tisdag 29 januari 2013

Chokladcheesecake på cookiebotten



Ingredienser
Botten
250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning
200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kesella 10 % fett (à 250 g)
300 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 1/2 dl socker

Till servering
körsbärssylt
vispad grädde

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°C.
Klä bottnen av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter (för 8 bitar), med bakplåtspapper. Smörj formens kant. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs. Smält chokladen över vatten bad.
Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och en klick grädde.

Tips
Har du ingen matberedare,lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kastrull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar