onsdag 16 januari 2013

Tunnbrödsenchiladas med ananassalsa





Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
ca 400 g kycklingfärs
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
1 msk chilipulver
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
8 rektangulära tunnbröd
150 g riven gratängost
2 dl gräddfil till servering

Ananassalsa
1 burk ananasskivor i juice à ca 550 g
2 tomater
1 lime finrivet skal och juice
1/2 tsk sambal oelek
1/2 kruka hackad koriander

Så här gör du
Sätt ugnen på 250°C.
Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
Bryn kycklingfärsen i matfettet i en stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa ytterligare ca 2 minuter. Rör ner bönor, krossade tomater och chilipulver. Koka upp och koka ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Fördela färsröran på tunnbröden och rulla ihop längs kortsidan. Lägg med skarven nedåt i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Sätt mitt i ugnen 8–10 minuter tills osten har smält och fått fin färg. Gör salsan under tiden.

Ananassalsa:
Häll av ananasen. Skär ananas och tomater i tärningar och lägg i en skål. Blanda med limeskal, pressad limejuice och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt koriandern strax före servering.

Servera kycklingenchiladas med ananassalsa och en klick gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar