torsdag 24 januari 2013

Ugnspannkaka med äpple




Ingredienser
2 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
4 st äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
2 msk svenskt Smör 
1⁄2 dl grovhackade hasselnötter
2 dl vispgrädde
1⁄2 dl rårörda lingon

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med socker och kanel. Smält smöret i en långpanna. Häll i smeten, lägg i äpplena och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Vispa grädden och smaksätt med lingonen. Skär pannkakan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar