onsdag 21 november 2012

En enkel fiskgratäng




Antal portioner: 4

Ingredienser

1 kg fast potatis
2 st gula lökar
2 dl vispgrädde
200 g färsk bladspenat
600 g torskfilé
2 msk färskriven pepparrot
2 dl lagrad ost, riven (t.ex. västerbotten el parmesan - ta vad som finns hemma i kylen)
3 msk smör
1 msk olivolja
Salt och nymald svartpeppar


Gör så här

Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och strimla löken och fräs i 1 msk smör ca 5 minuter tills den är mjuk.Tillsätt grädde och bladspenat. Låt spenaten ånga på låg värme tills den är mjuk.
Skär torsken i bitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Riv över pepparrot och strö över osten. Häll på grädde, lök och spenat.
Häll av potatisen och stompa tillsammans med 2 msk smör. Krydda med salt och peppar.
Täck formen med potatisstompet och ringla olja på toppen.
Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar