torsdag 17 januari 2013

Hallonpancakes med kardemummakesella




Ingredienser

1 dl Filmjölk  
1½ dl  Hallon 
1 msk Smör  
2 ½ dl  Mjöl 
1 tsk  Bakpulver 
1 krm  Salt 
2 msk Smör till stekning 

Kardemummakesella
2 dl Kesella  
½ Citron 
1msk socker   
1 tsk Kardemumma (mald)

Gör så här
Rör ihop kesella, socker och kardemumma. Pressa i citron. Låt stå.

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Passera hallon genom en sil för att få bort kärnorna. 
Smält smör. Rör ihop med ägg, fil och hallon. Blanda med mjölblandningen.
Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek plättstora pancakes, cirka 1 minut på varje sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar