onsdag 21 november 2012

Biljettkontrollanter slogs med 15-åring
Jag läste en artikel i Gp.se idag om en kille på 15 år som åkte fast av Kontrollanterna på 3:ans spårvagn. Tydligen så hade saknade han biljett och när han skulle  legitimera sig så vägrade han de. Då började han tydligen och sparka och hoppa omkring. Sen så skall tydligen även kontrollanterna ha slagit honom.

Detta är inte första gången som kontrollanterna har gjort så här mot folket som det tagit fast. Det var i våras som en ung kvinna som också blev slagen pga att hon inte har haft giltig biljett med sig.

Tycker faktiskt att detta är fruktansvärt att det skall behöva bli så här. Bara för att man inte har en giltig biljett. Vet inte riktigt vad jag skall säga tycker bara att det är oacceptabelt att det skall bete sig så här.

De på Västtrafik säger att det inte har gjort något fel alls. De finns ju en hel del vittnen som borde kunna redogöra vad som helst. Hoppas att det dra detta vidare nu för jag tycker faktiskt inte att det skall bete sig så här. Skall man inte vara trygg när man åker buss och spårvagn. Bara för att man en gång kanske inte stämplat så skall man inte få skit för det.

Vad tycker du om detta ??


3 kommentarer:

 1. Ja du!!
  Vad jag tycker, det skiter du säkert högaktningsfullt i. För jag har sett idioter till resenärer spott och slå kontrollanter för att enbart utför sitt jobb. Och dess svin hade biljett och vill bara provocera fram bråk.
  Så vad jag tycker?
  Är att allmänheten klart ska agera när något går över styr, men se till att FATTA att det inte handlar om ÖVERVÅLD när någon håller kvar en person. Skulle de där emot stå och slå honom i magen el ansikte, ja då är det övervåld.

  Men om en resenär slår en kontrollant, är det okej enligt dig då?

  Tycker du att alla som inte har biljett ska få en vänligt klapp på axeln och vassego, åk du vidare!!??!
  Klart det blir tummult om en person inte vill stanna kvar och visa leg el , men vems fel är det?
  *Smack*

  SvaraRadera
 2. Vill ogärna vara den som är den, men hur får du plötsligt bilden av att Västtrafik gjort fel av denna ynka lilla artikel på GP? Du vet ju absolut ingenting om omständigheterna. Skall man däremot bara gå på det som står i artikeln så verkar det snarare som att vakterna agerat som de ska:

  Killen hade ingen giltig biljett och ville inte legitimera sig, således låter man polisen komma till platsen som då skall ta över. Vanlig rutin, allting lugnt såhär långt. Killen har däremot inga som helst planer på att betala för sig och försöker därför plötsligt och tämligen explosivt rymma från platsen och kontrollaterna får då, med all rätt, med rimliga medel hålla killen kvar på plats tills Polisen anländer, vilket de också gjort om man skall tro artikeln.

  Jag tänker inte med en gång hylla Västtrafik, men jag tänker inte heller smutskasta varken dom eller kontrollanterna eftersom jag INTE vet vad som faktiskt hänt.

  Men det är tyvärr väldigt lågt av dig att skriva förutfattade meningar utan att kolla upp vad som egentligen hänt.

  // P

  SvaraRadera
 3. Kan förstå att vi alla har olika åsikter om detta som har hänt både i går och i tidags. Några tycker att de har gjort fel och några tycker att de gjorde rätt- Jag tycker att de behandlade killarna på fel sätt. Om det skall hålla kvar personen så kan de ju visa lite respekt mot personen ifråga. Eller har jag helt fel i den frågan om hur det skall bete sig ?

  SvaraRadera