Ingredienser
200 gram kavring
100 gram smör
2½ gelatinblad
2 förp. fetaost
100 gram naturell färskost
100 gram créme fraiche
100 gram soltorkade tomater
Salt & peppar
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå tills de mjuknat. Ca 15-20 min. Smula sönder kavringen i en bunke. Smält smöret och häll över smulorna. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Täck med plastfolié och ställt in i kylen. Förbered fetaoströran genom att väga upp ingredienserna i en bunke. Låt de soltorkade tomaterna rinna av något och hacka sedan grovt. Blanda ner i fetaoströran. Smält gelatinbladen som nu mjuknat försiktigt i en kastrull och blanda sedan ner i fetaoströran. Smaka av med salt & peppar. Bred ut röran på kavringbotten och platta till ordentligt. Täck igen med plastfolie och låt vila i kylskåp över natten. Skär upp i små tårtbitar, servera med en god ruccolasallad, oliver och en god vinegrette. Denna cheesecake passar utmärkt att serveras på en buffé bland andra små plockrätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar