torsdag 22 november 2012

Laxlasagne med keso och dill


 2 msk smör
300 g strimlad purjolök
2 hackade vitlöksklyftor
500 g keso
5 dl mjölk
200 g riven parmesanost
2 dl hackad dill
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
400 g skivad kallrökt lax
500 g färska lasagneplattor

Gör så här:
Receptet är för 4 personer
Sätt Ugnen på 200º
Smält smöret i en panna och bryn purjolök och vitlök cirka 2 minuter.
Mixa keso, mjölk och parmesanost med en stavmixer. Rör ner dill. Salta och peppra.
Varva lök, kesoblandning och lax med lasagneplattor i en ugnsfast form, cirka 20×30 centimeter. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter eller enligt förpackningen. Lasagnen är klar när den bubblar i kanterna och ytan är gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar