Bjuder denna underbara lördags kvällen på ännu en spännande variant av Marängsviss, här med hallon och lakrits.
Rätten är för 4 personer
cirka 20 maränger
1/2 l hallonsorbet
1/2 l vaniljglass
Lakritssås:
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 Kick, laktritsgodis
1 nypa salt
Hallonpuré:
250 g frysta hallon
3/4 dl florsocker
1 lime
Dekor:
färska eller tinade hallon
mynta
Börja med lakritssåsen: Koka upp grädde, socker, salt och sirap i en kastrull. Hacka lakritsen och häll ner i kastrullen. Låt koka tills såsen tjocknat, cirka 20-30 min. Låt svalna något.
Gör hallonpurén under tiden: Värm de frusna hallonen i en kastrull. Tillsätt florsocker samt rivet skal och saft av lime. Mixa och sila. Smaka av om du vill ha mer socker.
Varva maränger, hallonsorbet och vaniljglass. Ringla över lakritssås och hallonpuré. Garnera med färska hallon och myntablad.
Kan säga att det funkar med färdigköpt lakritssås. Om du inte orkar göra en egen sås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar