fredag 23 november 2012

Nu har det hänt igen !!!Paniken känns i magen. Mannen sparkar, skriker och ber. Människorna på vagnen orkar inte se på, de skriker åt kontrollanterna att släppa taget. Av situationen att döma kan man tro att mannen begått ett grovt brott.
Men det är en tjuvåkare vi ser.

Nu har det hänt igen som man hoppades inte skulle hända. Igår torsdag så blev ännu en kille tagen och fasthållen av kontrollanter. Alltså hur långt har de rätt att gå?


Han säger att han kvävs och att de skall släppa men de gör det inte! Man kan undra varför de gör så här? 


De gör iför sig sitt jobb. Men lite kan de ju tänka på personen i fråga tycker man. 


Det är andra gången på en vecka något sådant här händer. Helt otroligt. När det hände i tisdags så hade de inte gjort något fel enligt Västtrafik Det finns en gräns som är överträdd när mannen i uppenbar panik skriker för att bli släppt. Där är det inte tjänstefel att släppa taget och försöka att lugna ned situationen.

Det är inte värdigt, och knappast nödvändigt för tre uniformerade kontrollanter att trycka ned en person på golvet, för en obetald biljett.
Den som i sitt jobb får använda ett visst våld måste lära sig något ännu viktigare: när det är dags att släppa taget.

Vad tycker du agerar de på rätt sätt ?


2 kommentarer:

  1. Hade han gjort rätt för sig från början hade han inte hamnat på golvet överhuvudtaget, tänk på den du istället för att gnälla på folk som gör sitt jobb!

    SvaraRadera
  2. Om killen hade gjort rätt från början så kanske inget hade hänt. De kanske de inte hade gjort. Men nu är det som det är. Men jag tycker att de är fel att de ska bete sig på det sättet som gjorde. De är klart att de skall hålla kvar personen till polisen, men de kunde gjort de på ett bättre sätt faktiskt. Eller har jag helt fel?

    SvaraRadera