fredag 23 november 2012

Smaskig Barbecueburgare med kålrotsslaw




Ingredienser
800 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 stor gul lök
1 romansallad
3 tomater
4 hamburgerbröd
barbequesås till servering

Kålrotsslaw
200 g kålrot
1/2 fänkål
200 g vitkål
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Biffar
500 g blandfärs
1/2 dl barbequesås
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Så här gör du
Sätt ugnen på 225°C.
Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med salt och blanda ordentligt. Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter. Gör resten under tiden.
Kålrotsslaw
Skala och grovriv kålroten. Ansa fänkålen och skär i tunna strimlor. Strimla vitkålen. Lägg kålrot, fänkål och vitkål i en skål. Blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Biffar
Lägg färsen i en bunke. Blanda med barbecuesås, salt och peppar till en smidig smet. Forma till portions stora färsbiffar. Stek dem i matfettet 3–4 minuter per sida i en stekpanna.
Skala, dela och skiva löken. Skär eller riv salladen i mindre bitar. Skiva tomaterna. Rosta gärna hamburgerbröden i en torr, het stekpanna.
Lägg färsbiffarna mellan bröden med lök, grönsaker och kålrotsslaw. Servera med klyftpotatis och gärna extra barbecuesås.

Tips

Gör gärna salladen dagen innan, det blir den bara godare av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar