Apelsinpannacotta
4 gelatinblad
2 apelsiner
1 dl vispgrädde
3 dl mild naturell yoghurt
2 msk strö sötningsmedel
Hallonkompott
250 g djupfrysta osockrade hallon
1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 msk strö sötningsmedel
Apelsinpannacotta:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 minuter.
Skölj apelsinerna väl i ljummet vatten. Riv skalet på rivjärn och pressa ut 1 dl av juicen (för 6 port).Koka upp grädde och apelsinjuice i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen. Rör i yoghurten och smaka av med sötningsmedlet. Blanda i det mesta av apelsinskalet, spara lite till garnering. Häll upp blandningen i 6 koppar (för 6 port) och ställ kallt att stelna ca 3 timmar.
Hallonkompott:
Blanda hallon och vin i en kastrull. Låt koka utan lock i ca 10 minuter. Låt kompotten kallna och smaka av med sötningsmedlet.
Servera apelsinpannacottan överströdd med det sparade apelsinskalet och med hallonkompotten till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar