Ingredienser
Kaka
6 st ägg
675 g strösocker
475 g neutral matolja
480 g vetemjöl
15 g bakpulver
5 g bikarbonat
10 g salt
10 g kanel, malen
200 g morötter, rivna
Citrontopping
125 g smör, rumstempererat
125 g färskost av Philadelphiatyp
150 g florsocker
25 g vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
Gör så här
Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt.
Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, salt och kanel.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd till sist ner morötterna och blanda försiktigt men väl. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smöra papperet och formens kanter.
Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme i 30–40 minuter.Kakan ska vara torr inuti när den är färdig – känn efter med en sticka.
Låt kakan svalna i formen.Vänd upp kakan på ett fat eller en skärbräda.
Citrontopping
Blanda alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm och bred den på kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar