tisdag 4 december 2012

Morotskaka med citrontopping



Ingredienser

Kaka
6 st ägg 
675 g strösocker 
475 g neutral matolja 
480 g vetemjöl 
15 g bakpulver 
5 g bikarbonat 
10 g salt 
10 g kanel, malen 
200 g morötter, rivna 

Citrontopping
125 g smör, rumstempererat 
125 g färskost av Philadelphiatyp 
150 g florsocker 
25 g vaniljsocker 
rivet skal och saft av 1 citron 

Gör så här

Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt.
Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, salt och kanel.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd till sist ner morötterna och blanda försiktigt men väl. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smöra papperet och formens kanter.
Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme i 30–40 minuter.Kakan ska vara torr inuti när den är färdig – känn efter med en sticka.
Låt kakan svalna i formen.Vänd upp kakan på ett fat eller en skärbräda.

Citrontopping
Blanda alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm och bred den på kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar