tisdag 11 december 2012

Omelett med tomatsalsa



Bjuder på en enkel rätt som kan serveras som en frukost eller en lunch. Receptet kommer härifrån.

Receptet är för 4 portioner

300 g potatis i stavar
1 msk olivolja

Omelettsmet:
6 ägg
1 dl vatten
150 g riven lagrad ost
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Tomatsalsa:
2 tärnade tomater
1 hackad schalottenlök
1 msk ajvar relish
1 tsk sambal oelek
1 hackad koriander eller persilja
0,5 tsk salt

Gör så här

Ugn: 200º

Bryn potatisen 3 minuter i olivolja. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme, cirka 20 centimeter i diameter och gärna med hög kant.
Vispa ihop ingredienserna till omelettsmeten och slå den över potatisen.
Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten stannat och fått fin färg, cirka 15 minuter.

Tomatsalsa
Blanda ihop ingredienserna till salsan i en skål och servera till omeletten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar