lördag 29 december 2012

Parmesanmousse med parmaskinka



Ingredienser

3 gelatinblad
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
4 äggulor
125 g fint nyriven parmesanost
salt
vitpeppar

Till servering
150 g par, parmaskinka i lövtunna skivor
balsamvinäger
grovmald vitpeppar
sallad
ev friterad rotselleri

Så här gör du

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken. Vispa under tiden grädden och ställ den kallt.Vispa upp äggulorna och häll i en kastrull. Vispa sedan droppvis i den varma mjölken i äggulorna, sjud på svag värme till fluffigt skum. Lägg i de blötlagda gelatinbladen och rör tills de smält ordentligt. Vänd ner parmesanosten, vänta tills krämen är sval och vänd till sist ner den vispade grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll upp krämen i små koppar eller skålar och ställ kallt i minst två timmar.
Stjälp upp moussen vid servering och garnera med en droppe balsamvinäger. Krydda med grovmald vitpeppar och servera med tunna skivor bresaola och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar