Ingredienser
3 ägg
0,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 msk malen kardemumma
2 tsk malen nejlika
1 tsk malen ingefära
1 dl mörk sirap
1 msk vatten
2 msk strösocker till uppstjälpningen
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
Gör så här
Ugn: 250º
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål. Rör försiktigt ner det i äggblandningen tillsammans med sirap och vatten.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten till ett jämnt lager. Grädda kakan cirka 5 minuter. Stjälp direkt upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på och låt svalna. Vispa grädden hårt och vänd ner lemon curd. Bred ut blandningen på kakan och rulla ihop från ena långsidan. Skär rullen i 2-3 centimeter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar