måndag 17 december 2012

Saffransskorpor



Ingredienser

100 g smör eller margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandlar

Gör så här- texten är avsedd för 40 st.
Sätt ugnen på 175˚C.
Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite. Sänk temperaturen till 100 grader. Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Torka skorporna mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar