lördag 12 januari 2013

Choklad- och cheesecakemuffins




Ingredienser

Receptet ger ca 12 muffins.

3,5 dl  vetemjöl
0,5 tsk  bakpulver
0,5 tsk  bikarbonat
125 gram  smör
2,5 dl  råsocker
3 st  ägg
1,25 dl  kakao
2 tsk  vaniljsocker
1,5 dl  mjölk
300 gram  philadelphiaost
0,75 dl  strösocker
1 msk  pressad citron

Gör så här

Muffinsmet:
Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan 2 av äggen.
Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop, vispa tills smeten är slät.

Fyllning:
Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.

Fyll pappersklädda muffinsformar till hälften med smet.
Varva smet och fyllning i formarna. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar