torsdag 24 januari 2013

Daimchokladmousse med mandelpäron




Ingredienser

4–6 port

Daimmousse
3 dl vispgrädde
125 g ljus choklad
3 äggulor
1 dubbeldaim


Päronen
2–3 päron
1–2 msk smör
1 msk strösocker
50 g mandelspån


Garnering
ca 1 dubbeldaim
några hallon
citronmeliss

Gör så här

Daimmousse: 
Vispa grädden ganska löst. Hacka och smält chokladen över vattenbad.
Rör samman gulorna och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Ta i lite av grädden och rör om. Tillsätt resten av grädden och vänd samman tills det blir en slät mousse. Hacka daimen och vänd i den. Fördela moussen i glas. Ställ in i kylen och låt stelna.

Skär päronen i klyftor och bryn dem på svag värme i smör tillsammans med socker och mandel. Fördela päronen på moussen.

Garnering:
Hacka daimen. Garnera moussen med daim, hallon och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar