tisdag 8 januari 2013

Fetaostpaj med spenat och zucchini



4 portioner

500 g fryst, tinad bladspenat
500 g zucchini i tärningar
1 finhackad gul lök
2 msk smör
0,5 tsk riven muskotnöt
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
200 g smulad fetaost
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
5 plattor filodeg
2 msk olivolja

Gör så här

Ugn: 200º
50 minuter

Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. 
Låt blandningen svalna.

Äggstanning
Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar