söndag 20 januari 2013

För jag skall älska dig i tusen och en natt.....


Hej på er. 
Idag så tänker jag göra en liten hyllning till fina och underbara Charlotte Perrelli. 


Hon är sångerskan som började sin bana i dansbandet Bengt-Ingvars 1987. Efter det så var hon med i Kendix (1992) och Anders Engbergs mellan (1994-1997). Hon fick det stora genombrottet när hon blev medlem i gruppen Wizex (1997). 

Hon kom med i melodifestivalen 1999 med låten Tusen och en natt. Där stod hon som vinnare och hon fick vara med och tävla för Sverige i Eurovison Song Contest, där hon också vann. 
Då med låten Take me to your heaven. Efter det så valde hon att satsa på sin solo karriär.


2003 och 2004 så var hon programledare för Melodifestivalen. Hon har även varit programledare för program som Talang, Superstar och inför Eurovision song contest. 
Hon har även spelat Belle i musikalen Skönheten och Odjuret och nu senaste i Evita som Eva Peron i Malmö.
Hon har även släppt en parfym, två tränings böcker och massa andra saker. 


2008 så var det dax för henne att vara med i Melodifestivalen igen. Då med låten Hero. Den låten vann och hon fick även en gång till vara med i den stora finalen. Men denna gången gick det inte så jättebra för henne. 
Hon slutade på 18 plats. Sen så var hon med i Melodifestivalen 2012, då med låten The girl. Denna gången gick hon inte ens till final. Hon åkte ur direkt.

Till Kronprinsessans Victorias och Prins Daniels bröllop så spelade hon i en duett tillsammans med Magnus Carlsson. Hon har även turnerat tillsammans med Diggiloo gänget några gånger. Hon kommer även vara med  denna sommar också. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar