onsdag 9 januari 2013

Smulpaj med skinka och broccoli




Ingredienser

4-6 port
150 g rökt skinka, bog eller kassler
400 g broccoli
4 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl mjölk
2 dl Arla Köket riven ost gratäng
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
50 g smör
1 msk vatten

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär det rökta köttet i tärningar. Dela broccolin i bitar. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg den sedan i en smord pajform (ca 24 cm i diameter). Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Strö det rökta köttet över broccolin och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Strö degen över pajen och grädda ytterligare 20 min. 
Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar