tisdag 22 januari 2013

Yoghurt- och marängtårta




Ingredienser

6 äggvitor
2 dl strösocker
2 dl kokosflingor
margarin till formen
kokos till formen
200 g vit choklad
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 paket halvtinade hallon (à 250 g)
kolasås och silverkulor till servering

Så här gör du


Sätt ugnen på 125°C.
Vispa äggvitorna med en elvisp. Tillsätt sockret i omgångar allteftersom marängen tjocknar. Marängsmeten är färdig när det går att göra styva toppar som behåller formen.
Rör försiktigt ner kokosflingorna i marängsmeten. Smörj och bröa en springform (24 cm i diameter, för 8 port) med kokosflingor. Bre ut marängsmeten. Grädda marängbottnen i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt bottnen stå kvar i ytterligare 1 timme. Hit går att förbereda dagen före. Smält chokladen över vattenbad eller i en djup tallrik i mikron på full effekt (max 800 W) i ca 1 minut. Tillsätt yoghurt matskedsvis. Rör om. Lägg marängbottnen på ett tårtfat. Bre på choklad- och yoghurtfyllningen. Strö på hallon och silverkulor och ringla över kolasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar