fredag 14 december 2012

En riktigt mumsig potatisrätt med fetaost och tomat.


Tänkte bjuda er på en riktigt god rätt som jag hitta på igår. Tog lite av det som fanns i kylen. 
Hittade lite olika förslag på nätet men jag gjorde min egen version istället
Tyckte det blev riktigt bra och det blev även riktigt gott. Bilderna kanske inte är dem bästa.
Men är iallafall receptet. Det är för en stor ungfast form.

Ingredienser

ca 8 kokta potatisar
4 plommontomater
1 stor gullök
100 g fetaost

Äggsmeten
8 ägg 
2 dl mjölk
salt & peppar
gräslök(fryst)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och dela potatisen i lagom stora bitar. Koka potatisen, tills det nästan är klara. Dela tomaterna i skivor, inte för tunna. Skiva löken i skivor. Lägg löken, tomaten, i en ugnsfastform tillsammans med potatisen. Smula över fetaosten. 

Äggsmeten

Vispa ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra. Tillsätt gräslök. Häll på äggsmeten i formen. 
Blanda runt allt i formen så att äggsmeten finns i hela formen. under potatisen. Sätt in formen i ugnen i  20 minuter på 175 grader, sen höj värmen upp till 200 grader och låt stå i ytterligare 15 min. 

Serveringstips
Ät den som den är med en brödbit till eller så kan du steka en god kött bit till. 
Den är god att äta den som den är bara.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar