torsdag 6 december 2012

Goda saffransscones





Ingredienser

Till 8 scones:
2 dl mjölk 
1 g saffran 
7,5 dl vetemjöl 
0,5 tsk salt 
1,5 tsk bakpulver 
0.5 dl råsocker 
125 g kallt smör 
1 st ägg 
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling 

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.
Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar