måndag 31 december 2012

Lyxiga jordgubbar i glas




3 liter jordgubbar
2 dl vitt vin
1,5 dl socker
200 g färskost
2 dl grädde
1,5 msk vaniljsocker
10 urgröpta passionsfrukter
1 dl aprikosmarmelad
100 g riven mandelmassa


Gör så här

Ugn: 225º
1 timme 30 minuter
Snoppa jordgubbarna och dela i halvor eller skivor. Blanda vin och socker väl, häll över jordgubbarna och låt dra i minst 1 timme. Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsocker. Rosta mandelmassan på en plåt med bakplåtspapper i ugn i 10 minuter.
Smula sönder massan. Smält aprikosmarmeladen i kastrull eller mikro och blanda i passionsfruktskärnorna. Hit kan du förbereda dagen innan.
Fyll vinglas med jordgubbar och färskostgrädden, häll över passionsfruktsåsen och toppa med mandelmassan.
Tips:Lyxa till det! Byt ut vaniljsockret mot 1 ½ matsked florsocker och frön från 1 vaniljstång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar