torsdag 6 december 2012

Saffranssnurror med citron



Ingredienser

Grunddeg
5 dl vetemjöl 
1 dl potatismjöl 
2.5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
225 g smör, kallt i kuber 

Smaksättning 1
1 st citron, finrivet skal 
1 msk citronsaft 

Smaksättning 2
1 kuvert saffran 
1 msk hett vatten 

Gör så här

Lägg ingredienserna till grunddegen i matberedaren och mixa ihop dem till fina smulor.
Ta upp hälften och lägg åt sidan så länge. Lägg i smaksättning 1 och mixa till en smulig deg.
Ta upp och knåda snabbt ihop till en jämn deg. Lägg resten av smuldeget i matberedaren.
Rör ut saffranet i hett vatten och häll i det. Mixa och knåda som ovan. Kavla ut degbitarna till rektanglar på bakplåtspapper, cirka 20x30 cm. Lägg försiktigt ihop dem, deg mot deg.
Kavla lite försiktigt på det övre pappret så att de går ihop. Dra bort det övre pappret och rulla långsamt och med lätt hand ihop till en helt tät rulle, från långsida till långsida.Det går bra om man tar hjälp av det undre pappret, som man gör när man rullar ihop en rulltårta.
Lägg kallt i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ut cirka 1 cm breda skivor av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de börjar få ytterst lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar