måndag 10 december 2012

Semifreddo med mockasmak och passionsfrukt




Tänkte bjuda er på en enkel och god efterrätt. Receptet kommer härifrån.

8 portioner

1 dl socker
2 msk vatten
4 passionsfrukter

Semifreddo:
4 ägg
1 vaniljstång
0,5 dl socker
0,5 krm salt
4,5 dl vispgrädde
0,5 dl starkt kaffe

Garnering:
50 g hyvlad mörk choklad

Gör så här: 45 minuter + 4 timmar i frys
Värm socker och vatten så att sockret smälter. Gröp ur inkråmet ur passionsfrukterna och vänd ner det i sockerlagen. Lägg blandningen i botten av åtta serveringsglas.
Separera äggens gulor och vitor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, vanilj och socker luftigt.Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum i en annan bunke, vispa sist grädden i en tredje bunke och tillsätt kaffet. Blanda försiktigt ihop äggulesmet och grädde och vänd sist ner äggvitorna. Fördela smeten i de åtta serveringsglasen. Låt stå i frysen minst fyra timmar och ta ut glasen 30 minuter före servering. Garnera med hyvlad choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar