Ingredienser
4 port
Pajdegen
3dl vetemjöl
150 g smör
2msk kallt vatten
Fyllning
300 g skivad kallrökt lax
200 g färsk spenat
2 msk finhackad dill
Äggstanning
3 ägg
2 dl kesella
11/2 dl grädde
140 g riven ädelost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
citronklyfta
dill
Ugn 225°
Gör så här
Pajdegen:
Blanda mjöl och smör i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en degboll. Svep in degen i plastfolie och lägg den kallt i ca 20 min.Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning:
Strimla laxen, skölj och ansa spenaten.
Fräs spenaten blank och smidig i smör i stekpanna.
Fördela lax, spenat och dill i pajskalet.
Äggstanning:
Blanda ingredienserna och häll äggstanningen över fyllningen, peta med en gaffel så att den rinner ner.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är klar, 30–35 min.
Garnera med citronklyfta och dillkvist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar