torsdag 24 januari 2013

Ädelostpaj med lax




Ingredienser
4 port
Pajdegen
3dl vetemjöl
150 g smör
2msk kallt vatten

Fyllning
300 g skivad kallrökt lax
200 g färsk spenat
2 msk finhackad dill

Äggstanning
3 ägg
2 dl kesella
11/2 dl grädde
140 g riven ädelost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering
citronklyfta
dill
Ugn 225°

Gör så här

Pajdegen:
Blanda mjöl och smör i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en degboll. Svep in degen i plastfolie och lägg den kallt i ca 20 min.Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning: 
Strimla laxen, skölj och ansa spenaten.
 Fräs spenaten blank och smidig i smör i stekpanna. 
Fördela lax, spenat och dill i pajskalet.

Äggstanning: 
Blanda ingredienserna och häll äggstanningen över fyllningen, peta med en gaffel så att den rinner ner.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är klar, 30–35 min. 
Garnera med citronklyfta och dillkvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar