torsdag 24 januari 2013

Sju anledningar till att ligga mer....Hej på er alla!!!
Det är torsdag idag, Herregud vad veckan springer iväg.
Tänker faktiskt ta ut svängarna lite idag , hoppas att ingen blir arg eller sur på mig för det.
Ni får säga till om ni tycker att det är stötande eller helt fel på något sätt. Ni kanske till och med vill ha mer sådan här små tips.Idag så tänker jag bjuda er på 7 bra anledningar att ha mycket sex.

 Hjärnans kapacitet ökar
Att ha sex ökar kroppens dopaminnivåer – ett hormon som förbättrar minne och motivation. 

Du bränner kalorier
Känner du inte för att gå till gymmet? Ta med dig din partner in till sovrummet. 30 minuters guppande mellan lakanen kan bränna upp till 150 kalorier.

Det gör dig lugn
Att ha sex hjälper dig att stressa ner då det frigör stresshormonet kortisol. Att ha för mycket kortisol i blodet kan dock leda till både hög blodsockernivå och viktökning.

Det håller dig frisk
Regelbundet sex kan faktiskt förhindra förkylningar tack vare hormonet proklatin, menar Landa. Hormonet har en viktig roll i ditt immunsystem då det ökar produktionen av T- och B-lymfocyter, som i sin tur påverkar antikropparna i blodet. 

Du blir gladare
Vid sexuell upphetsning ökar hormonet oxytocin, som är ett hormon som gör att vi känner oss lyckligare och gladare.

Du sover bättre
Vid samlag stimuleras flera nerver i kroppen och många olika muskler används, vilket gör att du blir fysiskt utmattade efteråt. Särskilt om vi upplever en orgasm. Det gör att du somnar gott efteråt. 

Det är bra för hjärtat
Testosteron förknippas ofta med biffiga killar, men din kropp skapar också hormonet. Sex bidrar till att öka frisättningen av hormonet, vilket i sin tur förbättrar dina energinivåer och stärker vitala kroppsdelar som muskler, skelett och hjärta.


Hoppas att du lärde dig något nytt av detta. 
Och att du har mer sex, för det är skönt :)

Ta det lugnt i sängen nu bara.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar