torsdag 10 januari 2013

Ädelostrullader med kantarellsås




4 port

8 lövbiffar, ca 500 g
2 msk ljus fransk senap
8 soltorkade tomater i olja, 100 g
100 g gräddädelost
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar

Kantarellsås
4 dl vatten
1 msk köttfond
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
150 g färska el frysta kantareller
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Servering
ugnsstekta potatisskivor
tomatsallad

Gör så här

Bred senap och lägg en tomat och en bit ost på varje lövbiff.
Rulla ihop köttet till rullader och fäst ev med tandpetare. Bryn rulladerna snabbt på hög värme i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

Kantarellsås: 
Häll vatten och fond i en traktörpanna. Blanda grädde och mjöl i en bunke och vispa ner redningen i buljongen.Koka upp såsen under omrörning, lägg ner rulladerna och sjud såsen 5 min med lock.
Stek kantarellerna i smör. Salta, peppra och lägg dem i såsen. Ta bort tandpetarna.

Servera rulladerna med ugnsstekt potatis och tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar