Ingredienser
4 portioner
Laktritskolasås:
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk strösocker
3 msk ljus sirap
1 msk smör
1 dl krossad turkisk peppar
Servering:
1 färsk ananas
vaniljglass
Gör så här
Laktritskolasås:
Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i de krossade karamellerna, rör hela tiden. Värm eventuellt såsen igen om karamellerna inte smält ordentligt.
Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i tärningar. Fördela ananas och vaniljglass i fyra skålar. Värm såsen och ringla den över frukten och glassen. Toppa eventuellt med lite krossad turkisk peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar