onsdag 23 januari 2013

Ananas med lakritskolasås och glass




Ingredienser 
4 portioner

Laktritskolasås:
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk strösocker
3 msk ljus sirap
1 msk smör
1 dl krossad turkisk peppar

Servering:
1 färsk ananas
 vaniljglass

Gör så här

Laktritskolasås:
Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i de krossade karamellerna, rör hela tiden. Värm eventuellt såsen igen om karamellerna inte smält ordentligt.

Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i tärningar. Fördela ananas och vaniljglass i fyra skålar. Värm såsen och ringla den över frukten och glassen. Toppa eventuellt med lite krossad turkisk peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar