måndag 7 januari 2013

Brownies på mörk choklad med vispklick




Ingredienser 

8-10 brownies

4 ägg 
3 dl strösocker 
200 g smör 
200 g mörk choklad 
2 dl vetemjöl 
1 msk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 

Glasyr: 
1 dl florsocker 
1 msk kakao 
1 msk vatten

Gör så här!
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Dra den från värmen och bryt ned chokladen i det varma smöret. Rör tills det smält. Vänd ihop alla ingredienser och fyll pappersformar eller en liten ugnspanna klädd med bakpapper. Grädda i 20-25 minuter eller tills formarna känns stela. Kakan stannar till mer när den har svalnat. Blanda glasyren och bred på när kakorna svalnat. Toppa gärna med en gräddklick och riven mörk choklad.

TIPS:
 Ta dubbelt ark smör- eller bakplåtspapper och forma små skålar av. Dessa går utmärkt att baka brownies i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar