Ingredienser
8-10 brownies
4 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
200 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk kakao
1 msk vatten
Gör så här!
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Dra den från värmen och bryt ned chokladen i det varma smöret. Rör tills det smält. Vänd ihop alla ingredienser och fyll pappersformar eller en liten ugnspanna klädd med bakpapper. Grädda i 20-25 minuter eller tills formarna känns stela. Kakan stannar till mer när den har svalnat. Blanda glasyren och bred på när kakorna svalnat. Toppa gärna med en gräddklick och riven mörk choklad.
TIPS:
Ta dubbelt ark smör- eller bakplåtspapper och forma små skålar av. Dessa går utmärkt att baka brownies i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar