måndag 7 januari 2013

Citrusfräsch kycklingpasta




Ingredienser 4 port

350 g pasta (t ex gnocchi)
1 stor fänkål
3 vitlöks klyftor
10 körsbärstomater
500 g kycklinglårfilé
3 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk konc kycklingfond
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost

Så här gör du

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port) till såsen. Ansa, dela och strimla fänkålen, spara ev fänkålsdill.
Skala och skiva vitlöken. Dela tomater. Skär kycklingen i strimlor.
Fräs vitlök och fänkål i 2/3 av oljan ca 3 minuter i en stekpanna. Blanda i tomaterna och fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt citronskalet. Krydda med salt och peppar. Ta upp fräset och lägg åt sidan. Stek kycklingen runt om i resten av oljan ca 5 minuter i pannan. Häll på fond, grädde och 1 dl av pastavattnet (för 4 port). Låt koka ca 5 minuter utan lock.
Blanda ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Vänd ner ev hackad fänkålsdill. Servera den nykokta pastan med kycklingsåsen. Toppa med parmesan och mal över lite peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar