fredag 18 januari 2013

Cappuccino cheesecake




Ingredienser 6 portioner

200 g digestivekex
75 g smör
1 tsk kanel
3 st gelatinblad
1 dl starkt kallt kaffe
200 g philadelphiaost,
 går bra med light
2,5 dl kesella
3 st äggvitor
2 dl socker
kakao att sikta över
mörk choklad

Gör så här:

1/Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.

2/Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.

3/Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.

4/Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.

5/Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar