Ingredienser
5 dl majsolja
6 ägg
5 dl farinsocker
8 dl mjöl
1 1/2 msk mald kanel
1 1/2 msk kakao
1 msk bikarbonat
3 dl finhackad mörk choklad (3 dl motsvarar ca 200 g)
1 l riven morot
2 dl ljus sirap
Glasyr
400 g philadelphiaost
2 dl florsocker
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°C.
Morotskaka:
Vispa olja, ägg och farinsocker väl.
Blanda mjöl, kanel, kakao, bikarbonat och hackad choklad. Vänd ner i äggsmeten.
Rör i morötter och sirap. Häll i en bakpappersklädd stor långpanna.
Grädda kakan i 40 minuter.
Glasyr:
Blanda glasyren och bred över kakan precis innan servering. Dekorera gärna med morotsstrimlor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar