lördag 19 januari 2013

Nötmaränger med chokladsmörkräm




Ingredienser

ca 25 st
1 dl valnötter, ca 50 g
2 äggvitor
2 dl florsocker
125 g rumstempererat smör 
1 dl florsocker
3 msk kakao
ev 1 msk konjak

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i en matberedare. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner florsocker och nötter. Klicka ut smeten med en liten sked till 50 st små kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 12 – 15 min. Låt kallna. Rör ihop smör, florsocker och kakao. Rör i konjak. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. Tips Godast nybakade men håller även fint i kylen i en lufttät burk. Går även bra att frysa in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar