lördag 5 januari 2013

Pannacotta med espresso




Ingredienser 4-6 port
2 gelatinblad
5 dl Kelda mellangrädde
2 msk frystorkat espressokaffepulver
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
ev 2 tsk konjak

Gör så här

Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min. Vispa ihop grädde, espresso och strösocker i en kastrull. Låt koka upp, ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinet, rör ner i gräddblandningen så det smälter. Låt grädden svalna, rör i vaniljsocker och ev konjak. Häll i små vattensköljda koppar eller glas. Låt stelna i kylen minst 5 timmar eller till nästa dag. Servera direkt ur kopparna.

 Tips: 
Pannacotta med choklad: Byt ut espresso mot 1/2 dl kakao. 
Pannacotta med amaretto: Byt ut espresso och konjak mot 2 msk amarettolikör.
 Minska på strösockret till 1/2 dl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar