lördag 5 januari 2013

Tiramisuglasstårta




Ingredienser 8-10 bitar

2 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl Kesella
skal av 1 citron
skal 1 apelsin
1 dl starkt kaffe
2msk kakaolikör, kaffelikör eller konjak
100 g avlånga italienska kex, t ex savoiardi 
1 msk kakao

Gör så här
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner Kesella, äggsmet, citronskal och apelsinskal. Häll hälften av smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm . Blanda kaffe och likör. Doppa kexen på båda sidor i kaffeblandningen och lägg dem tätt i smeten. Häll på resten av smeten, låt stå i frysen minst 4 timmar. Ta fram den 30 min före servering och lägg upp på ett fat. Sikta över kakao. Servera med färsk frukt, t ex fikon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar