fredag 7 december 2012

Kycklinggratäng med purjolök och västerbottenost



Ingredienser för 4 personer

600 gram  kycklingfiléer
0,5 st  purjolökar
3 dl  Creme fraiche
100 gram  Västerbottensost
2 st  vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja

Sallad
1 påse  blandad salladsmix
0,5 st  Rödlök
250 gram  haricots verts
100 gram  pumpafrön
olivolja och vinäger

Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Gratäng: Skölj och skär purjolöken i 1 cm breda bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och fräs purjolöken mjuk. Häll över purjofräset på en tallrik. Ta bort fettstrimlor från kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar efter smak. (Vill du få en snabbare tillagningstid så kan du dela filéerna på längden till tunnare ”schnitzlar”) Bryn filéerna i den varma stekpannan i lite nytt smör eller olja så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnssäker form och fördela purjolöken över. Blanda ihop creme fraiche med ost och pressad vitlök. Krydda med en nypa salt och peppar. Bred ostsmeten över kycklingen och sätt in i ugnen ca 35- 40 min. Skär ett snitt i en kycklingfilé innan servering för att se att den är helt klar.

Sallad: Tina haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda salladsmixen med rödlök, haricots vert och pumpafrön. Ringla över lite olja och vinäger.

Servera kycklinggratängen med ris eller potatis och salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar