måndag 21 januari 2013

Limepaj




Ingredienser

50 g smör
2 1/2 dl smulade digestivekex (2,5 dl = ca 8 kex)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 4 dl)
5 äggulor
1 dl pressad limejuice (1 dl = ca 4 frukter)

Så här gör du

Förbered 1-2 dagar i förväg: Sätt ugnen på 150°C.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Bre ut blandningen i en pajform, ca 25 cm i diameter, eller i en liten långpanna. Tryck till bottnen med fingrarna eller en stor sked.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Häll i limejuicen och blanda ordentligt. Häll fyllningen i formen och grädda på mellersta falsen i ca 10 minuter. Låt den svalna. Låt stå i kylen till ca 2 timmar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar