måndag 21 januari 2013

Mango- och hallonpaj med kokos



Ingredienser

250 g fryst mango i bitar
250 g hallon
1 lime
1 dl kokos
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker eller råsocker
1/2 tsk bakpulver

Så här gör du
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg mango och hallon i ugnssäkra portionsformar eller i en pajform. Skölj limen, riv av skalet och blanda ner det. Strö på hälften av kokosen.
Smält matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Fördela degen över mango och hallonen. Strö på resten av kokosen.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Servera pajen med glass eller vaniljkesella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar